auto

Waar je op moet letten bij het kiezen van een autoverzekering

Auto verzekeringen komen in verschillende vormen. Het belangrijkste onderscheid is toch wel of het gaat om een WA, WA plus of Allrisk verzekering gaat. Wat bedoelen we hiermee? We vertellen je er graag meer over in dit artikel. Het is belangrijk om te weten welke verzekeringen er zijn om zo een goede keuze te kunnen maken. Laten we snel een aantal zaken toelichten

Wat is WA, WA plus en Allrisk?

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Bij een autoverzekering betekent het dat de verzekering aan de wettelijke eisen voldoet met betrekking tot uitkering aan de schadelijdende partij. Het is belangrijk om hieraan te voldoen. Daarnaast kun je ook voor extra zaken jezelf verzekeren. Denk aan brand, een aanrijding met wild of glasschade. Het is net wat meer als de minimale dekking. Het heet daarom vaak WA plus of WA extra. Ook is er de Allrisk verzekering. HIerbij wordt ook de schade aan je eigen voertuig vergoedt als je zelf de veroorzakende partij bent geweest van de schade. Niet leuk. Gelukkig wordt je schade wel vergoedt.

De korting

Op basis van het aantal schadevrije jaren krijg je een korting bij de autoverzekering. Het wordt ook wel bonus malus trap genoemd. Het is belangrijk om dit te kennen. Je krijgt dan namelijk een leuke korting. Het is zowiezo goed om te kijken welke aanbieder het goedkoopste is voor jou.

Aanvullende dekkingen

Het is ook mogelijk om een rechtsbijstandsverzekering te nemen bij de autoverzekering, een schade inzittendenverzekering en een ongeval inzittenden verzekering. Het zijn een aantal extra opties waar je gebruik van kunt maken. Het zorgt voor een nog completere dekking. Natuurlijk wel prettig als je zo de weg opgaat. Het is ook goed om te kiezen voor een dekking bij pech onderweg. De pechhulp is een slimme keuze.