canada

Vakantie in Canada

Canada is een mooie vakantiebestemming en dat komt vooral door de steden en de natuurbezienswaardigheden. Om alles makkelijk te bereiken wordt er vaak gekozen voor camper huren Canada. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die de moeite zeker waard zijn. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Vancouver

Vancouver is een van de mooiste steden van de hele wereld. Wanneer je in Canada bent moet je zorgen dat je sowieso een bezoek maakt. Het ligt tussen de Stille Oceaan en de Rocky Mountains in. Je hebt hier veel keuze wat je allemaal kan doen; zo zijn er veel accommodaties, heerlijke restaurants, leuke bars en winkelgelegenheden. In Vancouver liggen 180 stadsparken waardoor je ook nog een stuk natuur kan zien. Op deze manier ontwijk je de drukte van de stad! De haven van Vancouver is een van de belangrijkste havens van de wereld dus zeker ook een bezoek waard.

Natuur

Wanneer je een natuurliefhebber bent dan zit je in Canada goed! Ten eerste is iets wat je moet bezoeken, het Banff National Park, het was het eerste nationale park in Canada. Het heeft verschillende gletsjers, rivieren, bergen en dennenbomen die je zeker moet zien. Je hebt hier Lake Louise die een turquoise kleur heeft en zeker een trekpleister is.

Ten tweede heb je de Icefields Parkway die langs de Rocky Mountains ligt. Vele mensen vinden dit de mooiste bergweg ter wereld.

In het zuiden van Canada heb je de Niagara watervallen liggen. Dit is zeker een wereldwonder en dat komt niet doordat de watervallen zo hoog zijn maar vooral omdat ze zo breed zijn en een grootte hoeveelheid water bevatten.

Musea

National Gallery of Canada is een belangrijk museum in Canada. De nadruk ligt hier op Canadese kunst, er hangen verschillende meesterwerken die je zeker moet zien. In Canada zijn verschillende musea die een bezoek waard zijn. Door middel van Travelhome camperreizen kan je gemakkelijk alles bezoeken in een land. Je hoeft dan geen rekening te houden met telkens hotels maar kan in de camper slapen!