auto

Van tevoren een auto huren of pas op locatie?

Heeft u wel is een fly-drive vakantie geprobeerd? De laatste jaren worden dit soort vakanties steeds vaker aangeboden, omdat het een doorslaand succes is. Kort gezegd houdt het in dat u naar een bestemming toegaat per vliegtuig en bij aankomst een huurauto ontvangt. Tijdens uw vakantie in het buitenland kunt u dan de omgeving verkennen per auto. Vaak hopt u van de ene naar de andere verblijfplaats en heeft u geen vast vakantieadres. Echter zijn de mening nogal verdeeld met betrekking tot het huren van een auto. Hoe dat zo?

In Nederland huren

Veel mensen huren van tevoren al een auto, omdat ze dan kunnen controleren of er een passende autoverzekering aanwezig is. Het voordeel is dat Nederlandse verhuurbedrijven vaak nauwe contacten hebben met het buitenland. De kans om een goede auto zonder onverwachte verassingen is dan zo goed als zeker. Ook is het schakelen met een Nederlands verhuurbedrijf een stuk prettiger, omdat we er vanuit kunnen gaan dat het allemaal zeer betrouwbaar is. Kortom, het is zeker aan te raden om in Nederland vast een auto te huren voor het buitenland.

Op locatie

Uiteraard is het ook mogelijk om dit ter plaatse te doen. Het grote voordeel daarvan is dat het een stuk voordeliger is. Nederlandse verhuurbedrijven willen er vaak nog extra aan verdienen en dan bent u een stuk meer geld kwijt. Er zijn namelijk ook genoeg betrouwbare verhuurbedrijven in het buitenland waarbij men gewoon een auto kan huren. Het enige wat dan belangrijk is, is of de auto goed is verzekerd tegen mogelijke schade. Vaak werken buitenlandse bedrijven met andere regels en voorwaarden en daarmee dient men dan wel rekening te houden. Wat de keuze ook wordt omtrent het huren van een auto, in feite maakt het niet uit waar het gebeurt, want in beide situaties zijn er genoeg voordelen.