strand curacao

Auto huren Curaçao zonder creditcard: is het mogelijk?

Als je een auto wil huren op Curaçao, heb je bij de meeste autoverhuurbedrijven een creditcard nodig. Maar wat als je geen creditcard in je bezit hebt, is het dan wel mogelijk om een auto te huren? Je leest het antwoord op deze vraag in onderstaande alinea’s.

Waarom heb je een creditcard nodig?

Voor we je vertellen of je wel of niet een auto kunt huren zonder creditcard, is het misschien goed om te weten waarom de meeste autoverhuurbedrijven je wel om een creditcard vragen. Zij gebruiken jouw creditcard om een borgsom betaald te krijgen. Beschadig je de huurauto, dan krijg je dit bedrag niet terug of wordt slechts een deel van het bedrag terugbetaald. De borg kan ook betaald worden met een gewone pinpas, maar met een creditcard werkt dit voor het autoverhuurbedrijf simpelweg iets gemakkelijker.

Een auto huren zonder creditcard

Het is mogelijk om een auto te huren op Curaçao zonder creditcard, maar dit kan wel slechts bij één autoverhuurbedrijf. Dit is het bedrijf Sunnycars. Ga je in het hoogseizoen naar Curaçao? Dan raden wij je aan jouw auto van tevoren bij dit bedrijf te reserveren. Omdat je afhankelijk bent van dit bedrijf en het in het hoogseizoen druk kan zijn op het eiland, wil je namelijk wel de garantie hebben dat er inderdaad een auto voor je klaar staat. Reserveer je geen auto en zijn alle auto’s verhuurd, dan kun je nergens anders een auto huren als je geen creditcard hebt.

Een creditcard aanvragen

Als je een auto huurt met je creditcard, ben je extra verzekerd voor deze aankoop bij de organisatie achter jouw betaalkaart. Velen zien dit als een groot voordeel van het betalen met de creditcard. Wil jij ook van dit voordeel profiteren? Dan kun je er alsnog voor kiezen een creditcard aan te vragen, al is het alleen voor je vakantie op Curaçao.