Citytrip Europa

De acht beste Europese City Trips

Er even lekker tussenuit, het is tegenwoordig makkelijk genoeg. Je hopt het vliegtuig in vanaf Amsterdam en een uur later sta je in een vreemde, nieuwe stad, klaar om die even lekker een weekendje te ontdekken. Europa zit vol met de meest prachtige steden, de interessantste geschiedenis en het heerlijkste eten. Er zijn genoeg verborgen parels wanneer je Rome, Parijs en Barcelona nu wel gezien hebt. De beste Europese City Trips vind je hier.

Citytrip Europa
Citytrip Europa
  1. Tallinn, Estland

Je hoort de laatste tijd steeds meer over Tallinn. De sprookjesachtige stad trekt steeds meer bezoekers naar zich toe, en dat is absoluut niet vreemd. De grond waar Tallinn op staat wordt al duizenden jaren bewoond. Voor het kasteel, waar vandaag de dag het parlement van Estland in zetelt, werden in de 9e eeuw de eerste stenen gelegd. Je kan uren verdwaald raken in de Middeleeuwse steegjes die nu vol zitten met winkels, galerieën en cafés.

  1. Amsterdam, Nederland

Waarom ver gaan als een van de mooiste Europese steden gewoon om de hoek ligt? Voor vele buitenlanders is de magie van Amsterdam overduidelijk, iets wat wij als Nederlanders soms lijken te vergeten. Met een goede reisgids voor Amsterdam kan je het meeste uit de stad halen en kan zelfs een echte Amsterdammer nog wat nieuws vinden.

  1. Salzburg, Oostenrijk

De oude binnenstad van Salzburg staat al sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het oude centrum is het best bewaarde voorbeeld van het hoogtepunt van de barokke cultuur ten noorden van de Alpen. Te midden van deze machtige bergketen komt de oude stad al helemaal goed tot zijn recht. Daarnaast is het de geboorteplaats van Mozart en was de stad de set voor The Sound of Music. Extra reden om eens een bezoek te brengen.

  1. Boedapest, Hongarije

De machtige stad aan de oevers van de Donau, met de beroemde brug die de heuvel Boeda met het platte Pest verbindt. Wie wil daar nou niet een keer op bezoek? De stad is gevuld met oude architectuur, de heerlijkste restaurants, de beste winkels, badhuizen en muziek voor iedere smaak. Het is wel een van de grootste steden binnen de EU, dus een beetje voorbereiding kan geen kwaad.

  1. Edinburgh, Schotland

De stad waar de legenden over Koning Arthur vandaan komen moet wel tot de verbeelding van velen spreken. Rondlopend door het oude centrum van Edinburgh waan je je ook echt wel even in oude tijden. Stap één van de antieke pubs binnen om nog wat dichter bij dat gevoel te komen. Natuurlijk moet je hier ook even van echte Schotse whisky genieten, of wat dacht je van een spooktour door Mary King’s Close?

  1. Stockholm, Zweden

In Stockholm zijn honderden dingen te doen. Je kan hier gerust een tijdje rondhangen zonder verveeld te raken. De attracties betreffen de meest uiteenlopende dingen, van een bezoek aan het Koninklijk Paleis naar het ABBA museum en het openlucht museum, waar je de geschiedenis van Zweden tot leven ziet komen. Gamla Stan is de naam van het oude centrum, wat zich perfect leent voor urenlang rondstruinen.

  1. Krakow, Polen

Na Warschau de grootste stad van Polen en een van de belangrijkste culturele steden van Midden-Europa, dat is Krakow. Daarnaast is de stad een van de weinige plekken in Polen die ongeschonden is gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het oude stadscentrum staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier is voor ieder wat wils, de stad zorgt zeker voor een geslaagde citytrip.

  1. Dubrovnik, Kroatië

De afgelopen jaren is de populariteit van Dubrovnik met gigantische sprongen gestegen. Vooral nadat de stad als set diende voor de beroemde serie Game of Thrones werd het wereldberoemd. De stad is dan ook echt een sprookjesachtige omgeving waar je mond zeker even open van valt. Een absoluut niet te missen citytrip!