azie-op-scooter

Azië verkennen met de scooter

Vliegen wordt steeds makkelijker goedkoper en sneller. Het aantal vakanties naar Azië is daarom ook sterk aan het toenemen. Azië is ontzettend groot en kent veel verschillende bestemmingen om op vakantie te gaan. Bij de meeste van deze bestemmingen is het een absolute aanrader om er een scooter te huren of zelfs te kopen en de omgeving te gaan verkennen. Of reis van de ene plek naar de andere plek op de scooter. Er is geen betere en leukere manier om alles te verkennen. Op deze pagina lees je meer over de mooiste bestemmingen in Azië. Hieronder geven we meer informatie over verschillende bestemmingen die je op deze manier kunt ontdekken.

azie-op-scooter

De mooiste plekken met de scooter

Ben jij ervaren op de scooter en leg jij graag grote afstanden af? Dan is het prachtig om er een te kopen in Vietnam. Dit kun je doen in het noorden van het land in Hanoi of in het zuiden in Ho Chi Minhstad. Vanaf hier toer je lekker helemaal naar de andere kant van het land. Aan te raden is om de scooter te kopen en op je eindbestemming weer te verkopen. Met de vele reizigers is het goed te doen om het later weer aan een andere reiziger te verkopen. Vietnam is vol met prachtige landschappen waar je adembenemend stil voor gaat staan.

Nog een plek die we kunnen aanraden me de scooter is Bali. Op Bali hoef je geen scooter te kopen, maar deze kun je hier gewoon huren. Vanwege de ideale grootte van Bali is het gemakkelijk om in een volle dag of een aantal dagen veel van het eiland te verkennen. Hoewel het zuiden erg druk en toeristisch is merk je dat wanneer je naar het noorden rijdt je veel schitterende landschappen tegenkomt. Lees hier alles over het rijden op Bali met de scooter.

Tot slot is Thailand ook een geschikte bestemming om een scooter te nemen. Nadeel is dat het bij veel bestemmingen een te grote afstand is om van de ene bestemming naar de andere te rijden. Ook Bangkok is een te drukke stad om op een scooter te gaan rijden. In het noorden kun je wel met de scooter van Chiang Mai naar Pai rijden. Dit is een leuke route en goed te doen. In Chiang Mai en Pai zelf kun je ook een scooter huren en hier de omgeving verkennen. De eilanden Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui zijn ook zeer geschikt om met een scooter rond te rijden.