flydrive huurauto

Kosten van een huurauto

Op zoek naar een huurauto wil je natuurlijk zo min mogelijk betalen voor het gebruik ervan. Naast de huur van een auto zijn er nog een aantal kosten die je zal moeten betalen. Het vervelende is dat deze variabele en vaste kosten voor de huur per bedrijf nogal verschillen. Daarnaast zijn ook niet alle verhuurbedrijven hier even transparant over wat het niet makkelijker maakt. Dus ben jij op zoek naar een huurauto? Kijk dan eens voor overzichtelijke informatie bij jou in de buurt op auto huren Rotterdam Zuid. Daarnaast kan je ook nog op de volgende zaken letten zodat jij op de hoogte bent van de bijkomende kosten.

Huurprijs

Allereerst natuurlijk de prijs voor de huurperiode van de auto zelf. Dit is de kale prijs die vaak als eerst op websites benoemd worden, zonder benzine kosten of andere administratieve zaken. De huurprijs is een goed uitgangspunt als je verhuurbedrijven en huurauto’s aan het vergelijken bent, maar bind je er niet te veel op vast. De bijkomende kosten verschillen namelijk zoveel dat het niet altijd een eerlijk plaatje geeft door enkel daar op te letten.

Extra kosten

Extra kosten voor huur zitten in de verzekering van de auto en benzine. Die benzineprijs verhoogt soms per gereden kilometer bij een bepaald aantal gereden kilometers. Ook voor de verzekeringen zijn er veel opties waar je uit kunt kiezen. Als je denkt alle kosten te hebben gehad, zijn er nog een aantal verborgen kosten. Hier zijn bedrijven in eerste instantie niet altijd even transparant over. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor een extra bijrijder, een bestuurder jonger of ouder dan een bepaalde leeftijd of kosten voor de huur van een navigatie.

Overzicht behouden

Wie dus goedkoop wil huren zal zijn administratie goed op orde moeten hebben. Door alle vaste kosten maar ook variabele kosten van diverse bedrijven in kaart te brengen en naast elkaar neer te leggen kom je nog het beste tot een goed overzicht. Ook zijn er enkele goede vergelijkingswebsites die je hierbij kunnen helpen.

Tot slot is het aan te raden om bij een grote partij te huren, zoals bij Auto huren Den Haag. Naast de ervaring die dit bedrijft al heeft kan je hier tevens betalen zonder in het bezit te zijn van een creditcard.