woning toscane

Een fly drive naar Toscane

Wil je Toscane graag verkennen? Dan is een fly drive naar Toscane de beste manier om deze streek te ontdekken. Deze populaire Italiaanse regio telt tal van betoverende bezienswaardigheden, die je tijdens een fly drive allemaal kunt zien. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Wil je alvast direct alle fly drives naar deze fantastische bestemming vergelijken? Kijk dan ook eens op FlyDriveReizen.nl, een eenvoudige vergelijkwebsite met handige informatie over alle reisbureaus.

Florence

De historische stad Florence, is natuurlijk een absolute mustsee. Prachtige architectuur, kunst, cultuur en oude bouwwerken; je vindt het allemaal in Florence. Bezichtig hier gebouwen en monumenten als het Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti, Santa Croce, de Dom van Florence, Santa Maria Novella en Michelangelo’s David. Of breng een bezoekje aan de wereldberoemde kunstgalerij Uffizi, waar je kunstwerken van alle grootmeester kunt bewonderen.

Lucca

De stad Lucca is een andere aanrader. Het vroegere amfitheater Duomo di san Martino is een echte trekpleister. Het is nu omgetoverd tot een sfeervol plein, het Piazza dell’Anfiteatro. Lucca heeft een uitkijktoren die je kunt beklimmen. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Maremma

Of rijd naar het zuidwesten van Toscane. Hier ligt de streek Maremma met de middeleeuwse stad Massa Maritima. Je kunt hier een stadswandeling boeken, waarbij je door de smalle straatjes, langs de kathedraal en door stadspoorten wandelt.

Siena

Tijdens een fly drive naar Toscane heb je ook de kans om de prachtige stad Siena te ontdekken. Deze stad staat vol met historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Siena, Piazza del Campo, San Domenico, Torre del Mangia, Palazzo Pubblico en Basilica dell’Osservanza.

Het moge duidelijk zijn; Toscane is een bestemming vol verrassingen. De ene dag rijd je langs tal val olijf- en wijngaarden en kom je terecht in pittoreske Toscaanse dorpjes, terwijl je de andere dag cultuur opsnuift in een geweldige stad als Florence of Siena.