Chili 2

Ontdek de parel van Zuid-Amerika door naar Chili te reizen

Je gaat binnenkort naar Chili reizen. Of dit nou is omdat je een fan was van de Familie Pos van het programma ‘Helemaal het einde’ of omdat het altijd al op je bucketlist heeft gestaan, dit wordt gegarandeerd een trip om nooit te vergeten! Chili staat namelijk bekend als één van de parels van Zuid-Amerika. Het lang uitgestrekte land is namelijk van alles voorzien, van een kilometers lange woestijn tot aan tropische stranden. Om ervoor te zorgen dat je tijdens deze trip niks mist hebben we alle tips voor je op een rijtje gezet.

Torres del Paine mag je niet missen als je naar Chili gaat reizen

Bewonder de bergen, heldere meren en de adembenemende gletsjers door het bezoeken van Torres del Paine tijdens je reis naar Chili. Dit is een plek die je geregeld voorbij ziet komen als het om mooie plekken in de wereld gaat en deze mag dan ook niet ontbreken tijdens je reis. Het is namelijk het belangrijkste nationale park van Chili met een oppervlakte van zo’n 24oo km. De bergtoppen van het natuurpark steken 2500 meter boven de zeespiegel uit wat zorgt voor een prachtig uitzicht.

Bewonder het ‘Easter Island’ tijdens je reis door Chili

Hoewel we allemaal bekend zijn met het Paaseiland zijn slechts enkele van ons er geweest en jij kan hier bij horen. Het Paaseiland is namelijk een klein eiland dat dicht bij Chili ligt en je daardoor alle reden geeft om hier even naar toe te reizen. Het Paaseiland staat bekend om de honderden Moai (paaseilandbeelden) die er te vinden zijn. Een eiland dat ooit vol leven was en daarna is uitgestorven heeft zo zijn vraagtekens achtergelaten, een eiland vol mysterie dus!

Chili 2

Bezoek het onbezochte tijdens je Chili reis: Elqui Vallei

Als je tijdens je reis door Chili opzoek bent naar een plek die niet is overspoelt door toeristen dan is de Elqui Vallei een must. De Vallei is gelegen in de Andes en is prachtig groen door de teelt van verschillende groentes. De plek in combinatie met de melkweg die hier s’nachts goed zichtbaar is maakt het tot een prachtige plek. Een echte aanrader is dan ook om hier een nachtje door te brengen onder de heldere sterrenhemel.

Waar wacht je nog op? Plan je reis naar Chili!

Ben je zelf niet echt een planner en vindt je het moeilijk om een reis samen te stellen om er zo voor te zorgen dat je niks van het prachtige land Chili mist? Dan kan je altijd gebruik maken van een reisorganisatie zoals Vamonos, deze plant jouw persoonlijke trip namelijk met plezier, kennis en ervaring. Zo weet je zeker dat jouw reis naar Chili er eentje wordt om nooit te vergeten!