kreta

Fly drive vakantie naar Kreta

Griekenland kent honderden eilanden die verdeeld liggen over de Ionische Zee, de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee. Hoewel je naar tientallen van deze eilanden uitstekend op vakantie kunt is Kreta nog altijd het meest bekende eiland van alle vakantie-eilanden in Griekenland. Kreta is ook erg geschikt voor een fly drive vakantie. Hieronder lees je waarom en geven we tips voor je vakantie.

Vakantietips Kreta

De vlucht naar Kreta is gemakkelijk te doen. Het heeft slechts een duur van iets meer dan 3 uur. De vliegvelden zijn te vinden bij Chania en Herákleion. Verder is Kreta niet alleen het meest populaire eiland van Griekenland, maar het is ook het grootste eiland. In totaal heeft het eiland een oppervlakte van 8.336 km2. De infrastructuur en het wegennet op Kreta zijn bijzonder goed. De grootte van het eiland en de goede infrastructuur zorgen ervoor dat het eiland erg geschikt is als autovakantie. Ook lopen er overal wegen over het eiland, waardoor je met de auto vrijwel overal kunt komen. Hieronder hebben we enkele bestemmingen waarvan we aanraden om deze te bezoeken tijdens een vakantie naar Kreta.

  • Aan de noordkust van het eiland liggen er 3 badplaatsen dichtbij elkaar. Dit zijn de bekende badplaatsen Chersonissos, Stalis en Malia en deze kun je gemakkelijk met de auto bezoeken. Tijdens een vakantie Kreta mogen deze plaatsen natuurlijk niet ontbreken.
  • Vanaf de noordkust kun je verder toeren naar het westen van het eiland waar je de plaats Rethymnon aantreft. Dit is een grote badplaats waar je tegelijkertijd verschillende bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Je bezoekt hier o.a. het bekende Venetiaanse fort Fortezza, de heilige Maria Kerk of het archeologisch museum.
  • Aan de westkust kun je ook enkele zeer bekende stranden bezoeken. Volgens velen is Balos Beach het mooiste strand van het eiland dat aan de noordwest kant van het eiland ligt. Een ander topstrand aan de westkust is het strand van Elafonisi dat behoort tot een van de mooiste stranden van Europa.
  • Vanaf de westkant van Kreta kun je doorrijden naar een zuidelijk gelegen badplaats Agia Galini. Deze badplaats is het tegenovergestelde van veel andere bestemmingen op Kreta. Dit is namelijk een rustige bestemming waar je uitstekend tot ontspanning kunt komen.
  • Vanaf het zuiden is het mogelijk om vervolgens verder richting het noordoosten te rijden. Hier breng je een bezoek aan Agios Nikolaos. Dit is een levendige badplaats waar je o.a. het bekende Spinalonga eiland tegenkomt.